TEMPORE & TIRHAN PENNUT

Tavoitteenamme on pentueita suunnitellessamme tuottaa jokaisesta yhdistelmästä jalostusmateriaalia tulevaisuuden kasvatustyöhömme. Pentueista pidämme aina omistuksessamme pentuja, jotka tavallisesti annamme sijoitukseen jolloin niiden jalostusoikeus jää rajoitetuksi ajaksi käyttöömme.  Sijoituskodilta emme välttämättä edellytä näyttelyaktiivisuutta, sillä viemme lähistöllä asuvia sijoituskoiria itsekin näyttelyihin.

Kasvateillemme etsimme sellaiset kodit, joissa ne ovat ensisijaisesti rakastettuja perheenjäseniä. Kennelolosuhteisiin emme kasvattejamme anna, koska meille on tärkeintä pentujen kasvaminen ihmisten keskellä sekä aikuisten koirien ”koiranarvoinen" kohtelu. Näyttelylaatuisille pennuille ovat etusijalla näyttelymyönteiset kodit, aktiivista harrastamista emme edellytä. Emme myy pentujamme pelkästään sähköpostin välityksellä vaan haluamme mahdollisuuksien mukaan tutustua tuleviin perheisiin etukäteen. Harvakseltaan syntyy ns. lemmikkilaatuisia pentuja, joilla on jokin näyttelylaatua alentava ominaisuus (esim värivirhe, lievä purentavika, liian suuri tai pieni koko) joka ei kuitenkaan vaikuta koiran elämään.

Pennun leimautuminen ihmiseen alkaa jo muutaman viikon ikäisenä, jolloin se on vielä kasvattajan luona. Pentumme varttuvat reippaiksi ja ystävällisiksi kotioloissa tavallisen perhe-elämän ja virikkeiden keskellä aikuisten koiriemme (ja kissojemme) seurassa. Samalla ne opetetaan sosiaalisuuteen ja niiden on helppo sopeutua uuteen kotiinsa ja elämäänsä toisin kuin kenneloloissa kasvaneiden pentujen. Lapsemme ovat huoltojoukoissa innokkaasti mukana, joten pienet ihmisetkin tulevat pennuille tutuiksi. Luovutamme pennut yksilöstä ja sen kehityksestä riippuen 8 - 10 viikon iässä. Joissakin kirjoissa puhutaan hieman virheellisesti uuteen perheeseen leimautumisen tapahtuvan parhaiten jo 7 viikon iässä, mutta saksanpystykorvat sopeutuvat uuteen perheeseen aikuisenakin täysin vaivattomasti.

Tavoitteemme on löytää jokaiselle pennulle juuri sille sopiva koti, jossa se pystyy täyttämään tärkeimmän tehtävänsä perheen rakastettuna lemmikkinä. Jotta osaamme suositella juuri sitä oikeaa pentua sille sopivaan perheeseen, tutustumme pentuihimme huolella. Olemme havainneet tämän pennun valintatavan huomattavasti järkevämmäksi kuin esimerkiksi pelkkiin ulkomuodollisiin seikkoihin perustuvan. Luonteen lisäksi perheen toiveet koirasta vaikuttavat siihen mikä oma pentu lopulta tulee olemaan. Näyttelykoiriksi suosittelemme vain pentueen ulkonäöllisesti parhaita.

Jotta meiltä lähtevälle pennulle taattaisiin mahdollisimman hyvä alku elämään, saa se mukaansa rotukohtaisen, kattavan ja monipuolisen kirjallisen T&T hoito-oppaan sekä ruokapakkauksen. Kaikki pennut ovat lisäksi eläinlääkärin tarkastamia ja tunnistusmerkitty mikrusirulla ennen luovutusta. Luonnollisesti tukemme ja neuvomme ovat pennunostajan käytettävissä koko koiran elämän ajan ja lisäksi kasvateillamme on ikuinen palautusoikeus.

Tervetuloa mukaan T&T-tiimiin!

Pentuhintamme (sis. alv 24%)
Kleinspitz 1500-1700 e
Mittelspitz 1500-1700 e
Pomeranian 2500-3000 e
Suomenlapinkoira 1200-1500 e