Olemme koiria harrastava aviopari, jolla on kaksi lasta Karlo (-03) ja Viva (-09). Koirat ja eläimet ovat meille elämäntapa. Meillä ei ole erillistä kenneliä, vaan koirat asuvat kanssamme kotioloissa perheen parissa tottuen samalla normaaliin elämänmenoon.

Koiranäyttelyt ovat ensisijainen harrastuksemme ja niissä on menestystäkin kertynyt mukavasti ympäri Eurooppaa. Haasteellisemmaksi harrastuksemme tekee innostus koirien kasvatukseen ja jalostusyksilöitä ympäri Eurooppaa etsiessämme olemme tutustuneet moneen mukavaan ihmiseen, joihin pidämme edelleen yhteyttä. Jalostustyömme pohjautuukin kansainväliseen yhteistyöhön ja lukuisiin korkealuokkaisiin tuonteihin Keski-Euroopasta, Englannista ja Skandinaviasta. Entisinä "kilpakumppaneina" olemme jakaneet yhteisen kleinspitz kasvatustyömme siten, että mustat ja ruskeat kleinspitz pennut rekisteröidään Tempore nimen alle ja muunväriset Tirhan alkuisiksi.

Lapsuudenkodeissamme on aina ollut koiria. Esa varttui seuranaan harmaat norjanhirvikoirat, suomenpystykorvat ja saksanpaimenkoirat. Lauran perheessä oli dobermanneja ja pumeja sekä katalonianpaimenkoira. Kleinspitz-rotuun ihastuimme molemmat tahoillamme ja se olikin sitten vientiä sen jälkeen niin rodun kuin elämänkumppanin suhteen. Sosiaalinen, helposti oppiva luonne, terveys ja luonnollinen rakenne sekä näyttävä mutta helppohoitoinen turkki tekevät saksanpystykorvasta juuri meille sopivan rodun, jota emme vaihtaisi mistään hinnasta.

Perheemme harrastukset ovat kovin samansuuntaisia eikä taida Suomen kamaralla olla montaa sellaista koiratapahtumaa, josta meitä ei löytäisi. Koirahulluushan se saa meidät laahautumaan aamuvarhain säähän kuin säähän sähläävän koiralauman kanssa, ajamaan satoja kilometrejä erilaisiin koiratapahtumiin toiselle puolelle maata (tai maailmaa!) ja heräämään keskellä yötä laittamaan vikiseviä pentuja emon nisille. Mutta mitäpä sitä ei rakkaan harrastuksen, ihanien lemmikkien ja mukavien ystävien eteen tekisi!

Olemme molemmat toimineet pätevöityinä kehäsihteereinä ja suorittaneet hyväksytysti kasvattajan perus- ja jatkokurssin. Laura on suorittanut lisäksi jalostusneuvojakurssit ja ulkomuototuomarien alkeiskurssin. Esa on ulkomuototuomari (arvosteluoikeudet) ja hirvenhaukkukokeiden palkintotuomari sekä tunnistusmerkitsijä. Olemme kasvatuksemme ohella toimineet aktiivisesti rotujemme hyväksi rotuyhdistyksien toimihenkilöinä.