T&T KESÄPÄIVÄT 10.8.13 Hämeenkoskella  

Kesäpäivät ovat olleet jokakesäinen kohokohta ja nytkin niitä odotettiin innolla. Ranskan reissumme takia niitä tosin jouduttiin lykkäämään tänä vuonna elokuun puolelle asti. Lapsetkin ovat jo pitkään haaveilleet mökille pääsystä. Paikalla on valtavan hienot mustikkamaastot ja luonnon antimista pääsee nauttimaan heti laskeuduttuaan rappusilta. Säätiedotuksia seurattiin hieman huolestuneina, sillä alkuviikosta vielä näytti sadetta ja ukkosta ihan urakalla. Onneksi ennustukset muuttuivat parempaan suuntaan ja selvisimme muutamalla pienellä sadekuurolla.

Perjantaina pääsimme laittamaan paikkoja kuntoon ja hiomaan ohjelmistoa. Opasteita asetellessa laskeskelin, että se on sitten kymmenes kerta kun kokoonnumme mökille. Ensimmäisillä kerroilla oli pari-kolmekymmentä ihmistä, mutta nyt kolmena viimeisenä vuotena kävijöitä on ollut satakunta. Tänä vuonna päästiin huimiin 120 kävijän lukemiin. Nähtäväksi jää miten jatkossa toteutamme tapahtuman, kun parkkipaikatkin alkavat loppua jo kesken. Paikka on kuitenkin niin loistava, että se on todella vaikea lyödä laudalta.

Lauantaina aamusella alkoi ihmisiä virrata tasaiseen tahtiin mökille ja pian jaloissa hyörikin jo melkoinen katras nelijalkaisia, toivottavasti ehdin kaikkia edes morjenstamaan. Paikalla oli toki vanhoja tuttuja, mutta useampikin uusi kävijä oli myös päässyt tulemaan. Kleini- ja pomminuorisoa oli hyvin edustettuna, varmasti teki jokaiselle hyvää tottua muiden koirien seuraan ja vilinään. Harmittavasti jouduimme niskaan ropisseiden sadekuurojen takia karsimaan pari ohjelmanumeroa kokonaan pois, jottei päivä venyisi liian pitkäksi ja aikaa jäisi ihan vapaaseenkin seurusteluun ja kahvitteluun. Oma katraamme ainakin oli todella väsynyt viikonlopun jäljiltä, joten touhuttua tuli oikein urakalla :) Kahvitarjoilut olivat nyyttikestimeiningillä ja tässä yhteydessä suuri kiitos kaikille, pöytä notkui tarjottavaa yllin kyllin!

Tällä kertaa otimme T&T -juoksumestarikilpailun heti ensimmäisenä, jotta kaikki halukkaat pinkojat pystyisivät osallistumaan. Monenmoista kiitäjää juoksi radalla, joillakin oli hieman verkkaisempi tyyli ja myös muutamia taklauksia nähtiin. Pommit oli pienuutensa takia erotettu nyt omaan sarjaansa ja niiden voittajaksi pinkoi Viuhu. Kleini-mittelipuolen nopeimmaksi selviytyi Hulda ja kaikkein kovimman vastuksen antoi hyvin sporttisessa lookissa ollut Villa.

Tietokilpailu on monena vuonna kuulunut ohjelmistoon ja nyt teemana oli "Tunnetko T&T:n". Kysymysten laatijoilla ainakin oli etukäteen hauskaa, toivottavasti myös vastaajilla :D Todelliseksi T&T-tietäjäksi kruunattiin Jonsku ja muut palkintopallille päässeet olivat Paula ja team Sami & Sandra. Häkellyttävän hyvää tietämystä osoitettiin, vaikka tarkoituksella osa kysymyksistä pyrittiin pitämään todella vaikeina :)

Etukäteen oli mainostettu temppukisaa, joka olikin nyt ensimmäisen kerran mukana . Itse en valitettavasti ehtinyt seuraamaan kisaa lainkaan, sillä toimin eläinlääkärin apulaisena poimimassa jalostuskoiria polvitarkastukseen. Monta hienoa esitystä oli kuitenkin kisaan valmisteltu ja valinta on varmasti ollut vaikea. Yleisö äänesti ykköspallille Nasu-pommin ja seuraavat sijat jakoivat kleinit Mila ja Taimi. Päivän päätteeksi laittelin näyttelykuntoon vielä muutaman koiran, sillä mm. erikoisnäyttely jo häämötti kuun lopulla. Ulla-pommi joutui lopuksi hyppysiini ja näytin sillä pommin trimmausta.

Iltapäivällä piha alkoi pikkuhiljaa tyhjenemään vieraiden lähtiessä kotimatkalle. Mukavia muistoja jäi taskuun taas tästäkin päivästä, josta suuri kiitos teille kaikille kasvattiemme omistajille! Ilta meni saunoessa ja valmistautuessa seuraavaan päivään eli pont-audemeripäivien viettoon. Vaikka viikonloppu olikin vilkas niin ehdin myös nautiskelemaan luonnon hiljaisuudesta ja huikeista maisemista.

Esa