T&T KESÄPÄIVÄT 21.7.12 Hämeenkoskella  

Kesäpäiviä vietettiin taas Hämeenkosken rauhallisissa lampimaisemissa. Paikka on meille ihanteellinen, sillä isoja teitä ei kulje lähellä. Monta vuotta lammella pesinyt joutsenpari olikin yllättäen muuttanut muualle eikä niitä nähty tänä vuonna lipumassa lammen vesillä. Mustikat olivat kypsyneet juuri sopivasti ja pienimmät kaksijalkaiset viettivät mustikka-apajien äärellä suurimman osan ajasta. Koiraharrastus voi olla koko perheen harrastus ja nyt oli paljon lapsia paikalla joten mukavia leikkejäkin saatiin aikaiseksi.

Muutamat pitkämatkalaiset saapuivat jo perjantai-iltana paikalle ja ilta menikin rattoisasti nuotion äärellä makkaraa paistellen ja mukavia turisten. Saunakin lämpesi ja rohkeimmat mulahtivat laammen viileään syleilyyn (tämä on allekirjoittaneen mielipide veden lämpötilasta!) :D Porukkaa hauskuutti Iita-kleini, joka sai käpykoiran arvonimen ansiokkaasta kävyn noudosta ja loistavasta vainustaan.

Lauantaina paikalle alkoi aamusta soljumaan väkeä ja parkkipaikka olikin täyttynyt ääriään myöten yhteentoista mennessä. Uusia kävijöitäkin oli pikkuisten pentujensa kanssa ja vanhimpia vetreitä veteraanejakin nähtiin paikalla. Moni tapasi koiriensa sukulaisia ja pääsi vertailemaan löytyykö sukupolvien takaa hypänneitä ominaisuuksia.

Perinteitä noudattaen ohjelmaan kuului kilpailuja ja taasen ratkottiin mestaruudet koirien sprinttikisassa, lasten munajuoksussa, tietokilpailussa ja koirien esteradalla. Monenmoista suoritusta nähtiin ja hauskaa oli, kuninkuuslajissa sprinttikisassa jopa taktisia taklauksiakin! Kolmen kärki palkittiin joka lajissa ja ne jotka jäivät nyt palkintosijojen ulkopuolelle voivat harjoitella salaa ensi vuotta varten :)

Osanottajamäärän jatkaessa kasvuaan jouduimme luopumaan ruokailusta rajallisten keittomahdollisuuksien vuoksi. Korvasimme sen päiväkahvilla ja osallistujat loivat nyyttikestiperiaattein valtaisan, herkuista notkuvan pöydän. Oli suolaista ja makeaa ja kukaan ei varmaan jäänyt nälkäiseksi päivän jäljiltä :D

Lämmin kiitos kaikille osallistuneille, oli mukava nähdä teitä kaikkia. Harmittavasti ei taaskaan ehtinyt kaikkien kesken kunnolla turisemaan. Tulevaa kesää varten on pohdinta käynnissä, vieläkö yritämme mahtua majalle vai onko alettava etsimään isompaa paikkaa. Kesäpäivien ajankohdan ja paikan pyrimme lyömään lukkoon jo heti alkuvuodesta jotta ihmiset saa varata sen taas kalentereistaan. Kiitos kaikille!