T&T KESÄPÄIVÄT 2.7.11 Hämeenkoskella  

Viimeistään siinä vaiheessa huomaa, että on keskikesä kun kesäpäivät lähestyvät. Lapsetkin jo keväällä alkavat odottaa mökkiviikonloppua luonnon rauhassa ja puhuvat kesäpäivistä. Majan kanssa saa näköjään tulevaisuudessa olla entistä aiemmin liikenteessä, sillä tuo tämänkesäinen viikonloppu oli enää ainoa vapaa ajankohta tälle kesää. Onneksi samaan ajankohtaan ei sattunut tärkeämpiä näyttelyitä. Tosin tiimin järjestysnainen Jaana, joka matkavaimonakin tunnetaan, oli kiinni Tuusulan näyttelyn järjestelyhommissa. Onneksi saimme kuitenkin toisen puuhanaisen Ritun auttelemaan kilpailuhommissa. Kiitos siitä hänelle, kuten myös köökin puolella häärineille Mariannelle ja Raijalle maukkaan sopan loihtimisesta :)

Perjantaina saapui muutamia pitkämatkalaisia ja ilta pimenikin yllättävän pian puheensorinan lomassa. Kesään kuuluvat sauna ja makkarat sekä näissä ympyröissä muutama jaloissa pyörivä karvaturri myös. Yö sujui oikein leppoisasti, vaikka mökissä oli toisilleen vieraita koiria useampia. Aamu meinasi puuronkeittäjältä karata ohi, sillä päätä nostaessani tyynyltä oli mökki jo tyhjentynyt ja koirat jatkoivat eilisiltana kesken jääneitä touhuilujaan ja kirmasivat santa pöllyten. Osa kaksijalkaisista suuntasi aamu-uinnille sillä välin kun puurokattila porisi liedellä.

Pian alkoi porukkaa soljumaan ja sitä olikin odotettavissa edellisvuosia enemmän. Ihmisiä oli ilmoittautunut reilu 70 ja koiria laskeskelimme paikalla olleen satakunta! Mahtavan aktiivista porukkaa ja kiva, että kaikki pääsitte paikalle. On niin mukava nähdä, miten kasvatit ovat kehittyneet ja ainahan se on mieltä lämmittävää nähdä elämäänsä tyytyväinen ja onnellinen kasvatti, jota oma perhe pitää maailman parhaana :) Pikkupentuja oli mukana nyt useampi, sillä kevään 3 pentueen pennuista ilahduttavan moni pääsi paikalle.

Ohjelmaa emme tänä vuonna puristaneet liikaa, jotta hellepäivä ei kävisi liian raskaaksi. Koirat kun hyörivät ja pyörivät vapaana temmeltäessään jo kilometrin sun toisenkin ja oma sakki on joka vuosi ollut aivan naattina viikonlopun jäljeltä. Ohjelma alkoi temppu-/tottelevaisuusradalla, jossa saimme ihailla montaa hienoa suoritusta. Näistä roduista on moneksi ja miellyttävä huomata miten koirien kanssa puuhataankin! Kaksijalkaisille oli laadittu tietokilpailu ja aiheena tällä kertaa oli saksanpystykorvien rotumääritelmä. Pikkuväelle oli omistettu myös oma esteratansa jossa nähtiin muutamia taituriesityksiä. Sopivassa välissä nappasin Mimmi-pommin pöydälle ja raukkaparka joutui mannekiiniksi trimmaussessioon, se kokikin melkoisen muodonmuutoksen peikonpojasta salonkineitoseksi. Perinteinen kesäpäivien kuninkuuslaji eli juoksukilpailu käytiin myös ja tänä vuonna ykköspallille pinkoi Ellie, joka uusi parin vuoden takaisen mestaruutensa.

Keittiön antimet olivat porisseet kilpailujen aikana ja olikin aika siirtyä täyttämään kupua. Jälkiruoastakaan ei jäänyt vatsat vajaiksi sillä niin valtavasti oli nyyttärijälkkäripöytä paisunut, että osa oli pistettävä vallan pakastimeen asti. Kiitos kaikille!

Kaikki mukava loppuu aikanaan ja iltapäivän kuluessa porukkaa alkoi lähteä kotimatkalle, joten äkkiä kamerat esiin ja ryhmäpotrettia ikuistamaan. Kiitos teille kaikille kesäpäivillä vierailleille, kaikkien kanssa ei välttämättä ehtinyt kovin montaa sanaa vaihtamaan vaikka kuin yritti kierrellä porukan lomassa. Kiitos kaikille mukanaolleille ja ehkäpä ensi vuonna taas nähdään! :)

Kuvista kiitos Auli Isonoro ja Iisa Niemi!