T&T KESÄPÄIVÄT 11.7.09 Hämeenkoskella

Perinteisiä kesäpäiviä vietimme jälleen isolla sakilla Hämeenkoskella metsästysmajalla. Perjantai iltana paikalle saapui jo yöpyjiä puolenkymmenen perheen verran ja sitten lauantain aamuna autoja soljui pihaan mukavaa tahtia, kaikkiaan paikalla oli viitisenkymmentä ihmistä ja koiria vähintään saman verran. Ilta meni leppoisasti koirien temmellystä seuratessa, saunoessa ja grillaillessa. Osa uskaliaimmista pulahteli myös virkistäytymään lampeen.

 

Lauantaina aamupalan jälkeen aloitimme touhuamisen epävirallisen T&T mätsärin merkeissä. Tuomariksi saimme kokeneen kasvattajan, Minna Westerlundin joka tulevan ulkomuototuomarin ottein sijoitteli koirat järjestykseen. Pennuissa punaisten ykköseksi sijoittui 7kk pommipoika “Mio” ja sinisten ykköseksi 8kk pommipoika “Mersu”. Aikuisissa punaisten ykköseksi selvityi ruskea kleinityttö “Hippu” ja siniset voitti oranssi kleinipoika “Tico”. Mätsäri on hauska tilaisuus pennuillekkin saada kokemusta näyttelyhommista ja toki hyödynsin tilanteen itsekin ja vasta perheeseemme liittynyt aikuinen musta pommipoika “Sipe” pääsi myös harjoittelemaan näyttelytouhuja Suomen kamaralla. Kiitos Minnalle tuomaroinnista ja sponsoreille runsaista palkinnoista! Välillä jouduimme pitämään sadetta katoksen alla mutta suuremmilta viivästyksiltä vältyimme.

 

Seuraavassa ohjelmanumerossa olivat pääosissa kaksijalkaiset leirivieraat, ohjelmajärjestäjä oli keksinyt munajuoksun uudeksi lajiksi. Viitisentoista osallistujaa uskaltautui kokeilemaan lajia eli suoriutumaan esteradasta lusikka suussa ilman että kananmuna putoaisi lusikasta. Munamestariksi selvityi Mikko, toiseksi Atte ja kolmanneksi Riikka. Onnea näppärille mestareille!

Kello olikin jo vierähtänyt siihen pisteeseen että oli jo lounastauon aika. Keittiömestari oli taikonut maittavat sopat ja vasta siinä keittolautasen ääressä huomasi miten nälkä olikin jo ehtinyt tulla. Jälkiruoka oli nyyttäriperiaatteella ja kiitos kaikille osallistujille siitä valtaisasta jälkkäripöydästä! Ei taatusti jättänyt ketään jälkkärinystävää kylmäksi!

Iltapäivällä oli vuorossa se paljon toivottu T&T sprinttikisa. Pudotuskilpailun voitti tänä vuonna Missy kleini, tiukimman vastuksen antoi toiseksi tullut Venla. Palkintopallille pääsivät myös Muksu ja Kaisu. Radalla nähtiin myös monenmoista juoksutekniikkaa eikä taklauksilta tai muilta häiritsemisyrityksiltäkään vältytty. Sprinttikilpailun lomassa “hovilääkärimme” Piia ja Jonsku rokottelivat koiria. Yksitoista nelijalkaista uusi iltapäivällä rokotuksensa ja nyt voi sitten turvallisesti taas tassutella ympäriinsä. Seuraava ohjelmanumero oli suunniteltu kaksijalkaisille ja sadekuuron vuoksi se pidettiin sisätiloissa. Eläinlääkärimme Piia ja Jonsku olivat suunnitelleet pientä koira-aiheista kielikylpyä vieraillemme ja parhaiten naapurimaassa tämän kilpailun parusteella pärjäisi Mikkelin tiimi Ritu ja Ari.

Kaikki hauska loppuu aikanaan ja iltapäivällä alkoi porukka pakkailemaan tavaroitaan. Pikkasen itseäni jäi harmittamaan välillä taivaalta tulleet sadekuurot mutta onneksi ohjelma saatiin kuitenkin vietyä läpi suunnitellusti. Toivotaan että Pappa saa vuoden aikana paremmat “yhteydet” yläkertaan ja ensi kesänä vietämme päivää taas totuttuun tapaan auringonpaisteessa. Kiitos kaikille osallistuneille, ohjelmavastaavalle Jaanalle, palkintojen lahjoittajille, eläinlääkäreillemme sekä tuomarillemme! Ensi kesänä tapaamme taas yhtä iloisissa merkeissä!