T&T KESÄPÄIVÄT 19.7.08 Hämeenkoskella

Kesä alkoi taas tuntua kesältä, kun koitti aika kaivaa kesäpäiväkyltit edelliskesän jäljiltä pölyisinä päivänpaisteeseen. Tosin perjantain valmistelujen aikaan uhkaavasti satoi ja olipa Hämeenkosken kylä ollut illalla ilman sähköjäkin, mutta majalle asti ei katkos onneksi yltänyt. Hiukan jo huolestutti, että miten iso sakki mahtuu katoksiin jos tihuttelee vettä. Sisätilat ovat kuitenkin rajalliset ajatellen kymmeniä koiria omistajineen.

 

Sateen tihkuessa perjantaina paikalle tuli jo kymmenkunta perhettä. Pitkämatkalaisille on kätevää, ettei tarvitse aamulla kukonlaulun aikaan lähteä ajelemaan. Saunan lämmöstä muutamat uskaltautuivat piipahtamaan lampeen pulikoimaan, itse tyydyin lämmittelemään grillin lämmössä ja huseeraamaan yleismies-jantusena. Joukossa oli jo rutinoituneita kesäpäiväilijöitä, joille kiitos aamun handlaamisesta. Puurokattila höyrysi jo liedellä ja koirat kirmailivat pihalla, kun ajelin itse lauantaiaamuna paikalle. Tänä kesänä sattui senverran työllistäviä hommia kotiin, jotta en päässyt itse yöpymään mökillä.

Lauantaiaamu valkeni onneksi oikein aurinkoisena, joten yhteydet yläkertaan ovat siis kunnossa :) Porukkaa tuli pikkuhiljaa ja päästiin aloittelemaan koko sakilla toimintaa. Aluksi jokainen tulija tervehdittiin raikuvilla haukuilla, mutta mitään kummoisempia kahakoita ei sattunut. Mandy-neiti hurmasi poikia vielä juoksuhajunrippeillään ja saikin välillä ison sakin kosijoita ympärilleen. Mandy säilytti silti ylpeytensä ja antoi tylysti hammasta kaikille innokkaille kosijoille. Yhteensä kesäpäivillä kävijöitä oli kuutisenkymmentä ihmistä ja samanverran karvapöksyjä.

Tänä kesänä otimme ohjelmistoon myös T&T mätsärin. Tuomarina toimi Jonsku, joka eläinlääkärin asiantuntemuksella kopeloi koirat pöydällä ja liikutti niitä rutinoituneen tuomarin ottein kehässä. Mitään tiukkapipoista kisaa ei haluttu järjestää ja pennut, aikuiset sekä veteraanit kisailivat kaikki sekaisin. Tärkeintä ei ollut voitto vaan osallistuminen! Jokainen sai muistoksi koiransa rokotuspassiin suojakannet.

Sinisen saaneet kilpailivat seuraavaksi keskenään ja lopullinen järjestys muovautui seuraavanlaiseksi: 1. Rika, 2. Uno, 3. Pontus, 4. Milo

Punaisissa sijoittuivat: 1. Mörö, 2. Diiva-kleini, 3. Tico, 4. Väinö

Lisäksi tuomari jakoi seuraavat kunniapalkinnot: Heiluvin häntä: Kaapo, Vetoavin katse: Tico, Parhaat pöksyt: Pontus

Mätsärin jälkeen pidettiin istumisnopeuskilpailu, jossa palkintopallille selviytyivät kleinit harmaa Cindy ja musta Motto. Kisan aikana kokki olikin saanut makkarakeiton höyryämään, joten eikun syömään. Epäviralliseksi keitonsyöntimestariksi kruunattiin Karlo. Jälkiruokaa oli tarjolla nyyttäriperiaattein ja täytyy myöntää, että näky oli kuin laivan seisovassa pöydässä!

 

Ruokailun jälkeen oli eläinlääkäritietoudella höystetty kinkkinen tietokilpailurata ja täytyy myöntää, että monella rastilla meni sormi suuhun... ei meinaan tuo latinankieli ole ihan hallussa. Voittajiksi julistettiin lopuksi tasapistein Tarja Klemola ja allekirjoittanut. Pää täynnä tietoa oli sitten sopiva sauma irroitella ja järjestää suosittu perinteinen T&T sprinttikilpailu. Monenmoisen suorituksen jälkeen vauhdikkaimmiksi julistettiin edellisen vuoden mestari Elli, toiseksi kiri Keesi kessu ja kolmanneksi kipitti creme Sindy kleini. Kaikki eivät voi voittaa, mutta kaikilla oli hauskaa!

Kiitos kaikille paikallaolleille unohtumattomasta päivästä, oli ilo tavata taas teidät kaikki! Erityiskiitokset ansaitsevat seremoniamestari Jaana, tuomari Jonsku ja keittiön hengetär Leena. Hienoista palkinnoista ISOT kiitokset Ritulle ja Piialle! Sirpan kamera kävi tiuhaan tahtiin, mistä kiitokset Sirpalle! Sirpan kuvia voi katsella osoitteessa http://picasaweb.google.fi/sirsaari/TTKesPIvTLammilla1972008

Tirhan Pappa