T&T KESÄPÄIVÄÄ vietettiin 10.7.05 Hämeenkoskella.

Kesäpäiviämme vietettiin nyt jo toistamiseen Hämeenkosken rauhallisissa mökkimaisemissa ilmanhaltijoiden suosiessa osallistujia aurinkoisella säällä. Lauantaina saapui muutama pitkämatkalainen ja iltaa vietettiin grillaten, saunoen, uiden ja pienten pystiksien touhuilua ja leikkiä seuraten.

Lauantaipäivä oli Tirhan Papalle erityisen rankka heti aamusta saakka, kun ikämittari kääntyy neljännelle kymmenelle niin kunto näyttää välittömästi romahtavan menon ja melskeen suhteen. Muutamat tiimiläisistä olivat nääs saaneet vihiä että juuri kesäpäivien alla Pappa täytti 30 v ja yllätyksellisen ohjelman sarja oli sen mukainen... Pappa oli muoreineen viettämässä rauhallista hääpäivää mökillä, mutta aamun keskeytti epämääräinen koputtelu mökin oveen jo heti aamutuimaan. Sai Pappa hieraista parikin kertaa silmiään kun ovella kailotti laulaa syntymäpäiväserenadia Marianne, Sirpa, Maiju, Jaana, Teija ja Tepu. Mielessä kelailin ja summasin unisilla aivoillani että miten ihmeessä esim. Sirpa voi olla laulelemassa mökillä aamuseitsemältä kun minun piti hakea hänet bussilta vasta iltapäivällä! No, karu totuus päivän yllätyksistä alkoi hiipiä Papan mieleen jo aamusampanjoita hörppiessä... Päivän ohjelmaan kuului mm kännykänheittokisat heti aamuverryttelyn jälkeen. Koiratanssikurssista Pappa selvisi sydänkäpysensä Gemin kanssa kunniallisesti, agilityn ohjaamisessa sensijaan oli vielä hiomista vaikka Noppa selvitti radan moitteettomasti. Olisikohan rutinoituneen kilpailijan kokemusta. Lex sensijaan jätti Papan konttaamaan putkia aivan itsenäisesti J Päivän muu ohjelma sisälsi vierailun Vanajan linnaan virvokkeille, tunnin ratsastuskoulua (takalisto särkee edelleenkin!), kasvohoidon ja päälle vielä bailatinokurssin. Eikä tässä vielä ollut kaikki sillä illemmalla matka suuntasi mansikkamaalle poimimaan kakkumansikoita. Sitten loppui Papan puhti ja karaoket jäi tältä erää laulamatta. Nooh, onpahan aikaa keinussa harjoitella ja kuten kuvasta näkyy, lahjaksi sain myös nahkahousut jotka esiteltäneen jossakin kehässä sopivan tilaisuuden tullen J


Gem koiratanssii

Pappa ja Jussi-hevonen

Vanajanlinnassa virvokkeilla

Itse sunnuntaipäivä valkeni aurinkoisena ja erittäin lämpimänä. Aamupalalta suuntasimme leirille tulijoita odotellessa rantaan jossa koirat vilvottelivat itseään vedessä kahlaamalla, taisipa osa pulahtaa lampeenkin saakka. Ainakin etusivulle ikuistettu Hektor uiskenteli lammessa useampaankin otteeseen. Uusi kömpelö perheenjäsenemme Nitro sensijaan taisi ottaa ihan pohjakosketuksen kun ei huomannut missä laituri loppui. Päivän mittaan rannasta ilmestyi useampikin märkä koira, oiva viilennyskeino tuollaisille helteille.


Hektor polskuttelee

Makkaranpaistoa

Nitro

Ohjelman aloitti anoppini Marianne Ketonen joka kertoi koiran aktivoinnista. Tämä osio otettiin uusiksi tänäkin vuonna sillä mukana oli monta nuoren koiran omistajaa ja nuorilla koirillahan on tavanomaista enemmän energiaa ja on erittäin tärkeää kanavoida tämä energia oikeisiin kohteisiin jotta mahdollista ongelmakäyttäytymistä ei esiintyisi. Aivojen ja aistien käyttö ovat oivallisia keinoja tähän tarkoitukseen. Marianne itse on ongelmakoirakouluttaja Kiva-Teamistä. Tuokion jälkeen otettiin verijäljen seuraamista ja se täytynee todeta että kyllä näillä pienilläkin nenä pelaa!


Temppumestarit '05 Vinski ja Siiri

Mittelimummot nauttimassa auringonpaisteesta

Ritu ja Venla verijäljellä

Ohjelmatoimikunta oli työstänyt tänä vuonna kilpailun myös kaksijalkaisille leiriläisille Fear Factor tyyliin. Purkeissa oli mitä epäilyttävimmän näköisiä mömmöjä jotka piti tunnistaa listan mukaan. Kaikkia aisteja sai käyttää mömmöjen tunnistamiseen. Mika voitti miesten sarjan ja Ritu naisten sarjan, voittajille jaettiin maisteltavaa makeammat palkinnot vastapainoksi J


Fear Factor -maistelua

Makkarakeittoa ja synttärikakkua

Pienimmäiseltä loppui virta

Lounaan jälkeen hiukan aikataulu petti ja olikin jo vuorossa eläinlääkärin silmä- ja polvitarkastus, kaikkiaan 18 nelijalkaista tutkittiin ja mallikkain tuloksin. Välissä ehdittiin kuitenkin ottamaan opastusta koiran näyttelykunnostamiseen ja trimmaukseen. Kovasti oli eläinlääkärikin tyytyväinen tutkimaansa materiaaliin mikä tietysti oli miellyttävää kuulla. Päivän lomassa Sirpa Saari ikuisti filmille kasvattejamme joista osa on päivitelty jo koirien omille sivuille. Suurkiitos taas Sirpalle hiostavasta urakasta. Päivän päätti temppukisa johon ei Siirille ja Vinskille pahemmin kilpailijoita uskaltautunut haastajiksi joten he pitävät tuota tempputitteliä hallussaan jo toista vuotta.

Kiitos kaikille mukanaolleille, otetaan ensi vuonna taas uudelleen!

Tirhan Pappa