NOTKOAHON NORJANHIRVIKOIRAT

ETUSIVULLE

sukutaulu

 

C.I.E. BALTJV-06 BALTV-06 ESTV-07 LVV-09
Forsethbergets Nitro

2005-2014

musta norjanhirvikoira uros
Kasvattaja: Laila Forseth & Jan Haugen, Norja

 

sukutaulu

 

FIN KVA Teerennevan Jarru
2002-

Jamin ikääntyessä täytyi hankkia uusi koira kasvamaan. Jarru on lupaavin pentu, mitä meillä on ollut. Se aloitti haukut nuorena ja sille saatiin kaatoja, jota sen kovan ja varhaiskypsän suvun perusteella osasimme odottaakin. Käyttövalioksi se haukkui nuorena ja varmasti viiden kokeen kautta. Jarrun työskentely on varmaa, sitkeää ja haukkutiheys on loistava. Ulkomuodoltaan Jarru omaa upeat raamit, se on kookas, vahva ja liikkuu sulavasti ja ryhdikkäästi. Väriltään se on kirkas vaaleanharmaa. Ulkomuodollista arvoa laskee hiukan löysänlainen hännän kaari. Luonne on mitä tasaisin ja miellyttävin, hyvähermoisena ei ole haastamassa riitaa missään tilanteessa.

Jarru asuu nykyisin Norjassa.

 

 

sukutaulu

FIN MVA Luontopolun Jami
1994-2005

Laumamme kasvoi aikanaan toisellakin Jupen astutuspennulla. Jami oli ulkomuodoltaan hitaasti kehittyvä uros joka kasvoi pitkään. Jamin vahvimpia puolia oli terve rakenne ja ryhdikäs esiintyminen. Väri oli sangen tumma ja vanhemmiten jopa synkkä. Kokeista Jamilla on 2xVOI 1. Jamikin aloitti hirvityöskentelyt nuorena ja sille on kaadettu liuta hirviä.

 


 

sukutaulu


Jaki
1994-2002

Jupen seuraksi tuli sen poika Jaki oman paikkakunnan astutuspentu. Jaki oli kiinnostunut hirvestä ja haku oli laajaa, mutta sillä kesti aikaa ennekuin se tajusi homman ytimen, eli aluksi se ei antanut hirvelle ääntä. Vanhemmiten siitä kehittyi todella kelpo metsästyskoira, sitkeyttä riitti muutaman kaadon jälkeen yli yön. Ulkomuodoltaan Jaki oli upearyhtinen, vahva ja kookas uros jonka väri oli kauniin kirkas. Sertit se keräsi helposti ja kokeista sillä on AVO 1.

 

 
 

sukutaulu

FIN K&MVA Tavilammen Juppe
1989-1999

Heti ensimmäisen harmaamme kuoltua tapaturmaisesti piti saada uusi hirvikoiranalku. Koskenpäästä löytyi lupaavanoloinen pentu Tavilammen Juppe. Juppe aloitti myöskin hirvenhaukun hyvin nuorena, alle viisikuisena sekin. Takapakkia tuli ensimmäisenä syksynä, kun tottumattomuuttaan jäi hirven telomaksi. Rytäkästä se selvisi kunnialla, mutta sieluun jäi iso aukko, jonka paikkaaminen kesti pitkään ennekuin se oli koekunnossa. Aikanaan Jupesta tuli K&MVA . Puutteena Jupen osalta voisi mainita sen hieman harvanlaisen haukun ja haku ei ollut kaikkein tehokkainta koska Juppe oli ilmavainuinen. Sitkeyttä riitti vanhemmiten yli yön. Ulkomuodoltaan Juppe oli kookkaanpuoleinen ja hiukan kevyt, mutta ryhdikäs olemus kruunasi kokonaisuuden.

 

 

sukutaulu

Jehu
1986-1988

Ensimmäinen harmaa hirvikoiramme Jehu haettiin Kanagaslammilta. Jehu osoitti kiinnostusta hirviin jo heti muutaman kuukauden ikäisenä ja ensimmäisen pikku haukkunsa se teki jo alla 5-kuisena. Käyttöominaisuuksiltaan siitä kehittyi todella kelpo hirvikoiranalku ja ensimmäisenä syksynä se teki useita hyviä haukkuja. 1½-vuotiaana se toimi hirvellä loistavasti, haukku oli hiukan harvanlainen mutta sitkeyttä ja intoa löytyi. Ulkomuotoa Jehulle oli luotu, tosin kokoa olisi urokseksi saanut olla hiukan enemmän. Näyttelyissä Jehu pärjäsi mukavasti, ryp 4 kaikkien rotujen näyttelyssä oli paras saavutus. Pian ilo muuttui suruksi ja haaveet mureni, sillä Jehu jäi turverekan alle mielipuuhassaan, eli hirvien perässä. Tätä koiraa jäimme kaipaamaan todella, hienompaa koiraa saa odottaa.